اخبار سایت

تبعات حذف کاتالیست ها از روی خودروها

اگر با خودرو بدون کاتالیزور رانندگی کنیم چه اتفاقاتی پیش خواهد آمد

تبعات حذف کاتالیست ها از روی خودروها میتواند دارای عوارض زیادی باشد زیرا مبدل یا کاتالیزور قطعه ای است که در قسمت اولیه اگزوز خودروها نصب می شود و گازهای سمی و آلاینده خروجی از محفظه احتراق را در اثر واکنش های شیمیایی به گازهای ایمن و بی ضرر تبدیل می کند و در نتیجه به کاهش آلودگی هوا کمک می کند. این قطعه در انواع مختلفی تولید شده و بسته به نوع خودرو و مصرف سوخت بر روی آن نصب می شود. وظیفه این قطعه تبدیل گازهای سمی مانند مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن و مشتقات آن و همچنین کربوهیدرات ها به گازهای ایمن مانند دی اکسید کربن، نیتروژن و مولکول های آب می باشد.

مبدل کاتالیزوری یا کاتالیزور قطعه ای است که در قسمت ابتدایی لوله اگزوز خودروها نصب می شود و گازهای سمی و آلاینده های خارج شده از محفظه احتراق را در اثر واکنش های شیمیایی به گازهای ایمن و بی ضرر تبدیل می کند و در نتیجه آلودگی هوا را کاهش می دهد. . این قطعه در انواع مختلفی تولید شده و بسته به نوع خودرو و مصرف سوخت بر روی آن نصب می شود.

وظیفه این قطعه تبدیل گازهای سمی مانند مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن و مشتقات آن و همچنین کربوهیدرات ها به گازهای ایمن مانند دی اکسید کربن، نیتروژن و مولکول های آب می باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی علائم خرابی کاتالیست و همچنین تاثیر باز شدن کاتالیست بر روی خودرو بپردازیم.

مبدل کاتالیزوری مطابق با استانداردهای زیست محیطی خودروها بر روی اگزوز نصب می شود و امروزه تمامی خودروها به این مبدل مجهز هستند. در این مقاله قصد داریم با معرفی این قسمت به بررسی تاثیر باز شدن کاتالیزور خودرو بپردازیم و همچنین به علائم خرابی کاتالیست پرداختیم.

حذف کاتالیست ها از روی خودروها چه تبعاتی خواهد داشت

عمر مفید کاتالیست خودرو

عمر مفید این قطعه زمانی به پایان می رسد که منافذ اسفنج مسدود شده و سطح موثر با گازهای خروجی پوشانده شود و قطعه دیگر نتواند گازهای خروجی را تصفیه کند. از جمله عواملی که باعث کاهش طول عمر این قطعه می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد: دمای بالا، مسمومیت قطعه در اثر تماس با گازها و مواد سمی خارج شده از موتور و همچنین ضربه های اگزوز باعث افزایش چسبندگی، مسدود شدن منافذ و تبدیل شدن سطوح آن می شود. پوشش داده شده است که باعث کاهش اثربخشی آن می شود.

همچنین عملکرد ضعیف و نامناسب موتور باعث آسیب دیدن شمع ها، سیم ها و انژکتورهای سیلندر می شود که باعث احتراق ناقص سوخت و ارسال گازهای تولیدی به این قطعه می شود که در نهایت باعث کاهش طول عمر آن می شود. به طور متوسط ​​طول عمر مبدل کاتالیزوری حدود 4 سال است و خودرو پس از طی 50000 تا 60000 کیلومتر نیاز به تعویض دارد. البته مبدل های کاتالیزوری نصب شده روی خودروهای تولید داخل باید پس از طی حدود 80 هزار کیلومتر تعویض شوند.

حذف کاتالیست ها چه مشکلاتی بوجود خواهد آورد

حذف کاتالیست‌ ها یا کاتالیزورهای خودروها ممکن است به نظر یک راه‌حل سریع و ارزان برای افزایش قدرت موتور به نظر برسد، اما در واقع این کار می‌تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.

اول از همه، حذف کاتالیست‌ ها به طور مستقیم به محیط زیست آسیب می‌زند. این دستگاه‌ها به طور خاص برای کاهش انتشار گازهای مضر از اگزوز طراحی شده‌اند. بدون کاتالیست، خودروها مقدار بیشتری از گازهای سمی مانند مونوکسید کربن، هیدروکربن‌های نسوخته و اکسیدهای نیتروژن را به هوا می‌فرستند که این گازها می‌توانند به شدت کیفیت هوا را کاهش دهند و به سلامتی انسان‌ها آسیب برسانند.

از نظر قانونی نیز حذف کاتالیست‌ ها یک مشکل بزرگ است. در بسیاری از کشورها و حتی شهرهای بزرگ ایران، قوانین سختگیرانه‌ای برای میزان انتشار گازهای آلاینده وجود دارد. خودروهای بدون کاتالیست نمی‌توانند این استانداردها را رعایت کنند و ممکن است باعث رد شدن خودرو در معاینه فنی شود یا حتی جریمه‌های سنگینی برای صاحبان خودرو به دنبال داشته باشد.

به علاوه، حذف کاتالیست‌ ها می‌تواند به عملکرد خودرو نیز آسیب بزند. سیستم‌های مدرن خودروها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با کاتالیست‌ها هماهنگ کار کنند. حذف آنها ممکن است به تنظیمات سوخت و هوا و کارکرد موتور آسیب برساند، که در نهایت منجر به کاهش کارایی و افزایش مصرف سوخت می‌شود.

در نهایت، حذف کاتالیست‌ ها تنها به عنوان یک راه‌حل کوتاه‌مدت و مضر شناخته می‌شود که می‌تواند به جای بهبود خودرو، مشکلات بیشتری را همچون تعمیر کاتالیزور خودرو به همراه داشته باشد.

حذف کاتالیست ها چه مشکلاتی بجود خواهد آورد

چه علائمی باعث خرابی کاتالیست میشود

علائم زیر نشان دهنده آسیب دیدگی این قطعه است و در صورت بروز این علائم باید در اسرع وقت آن را با قطعه جدید تعویض کنید.

1- اولین علامت افزایش غیرعادی مصرف سوخت است که هنگام رانندگی متوجه آن می شوید.

2- افت شتاب هنگام شتاب گیری از دیگر نشانه های خرابی این قطعه است.

3- اگر خودرو با استارت های مکرر روشن نشود یا دیر استارت بزند ممکن است نشان دهنده خرابی این قطعه باشد.

4- در تست آلایندگی خودرو شما نمره پایینی دریافت می کند که نشان دهنده خرابی کاتالیست است که نمی تواند گازهای آلاینده را کاهش دهد.

5- روشن شدن چراغ کنترل از دیگر نشانه های خرابی این قطعه است.

6- استشمام بوی نامطبوع تخم مرغ فاسد که به مرور زمان بدتر می شود ممکن است نشانه خرابی کاتالیزور باشد.

7- عملکرد ضعیف و ضعیف موتور که همراه با ارتعاشات است، نشانه خرابی کاتالیزور است.

8- کاهش دمای کاتالیست می تواند یکی از نشانه های خرابی کاتالیست خودرو باشد. زیرا برای کارایی این قطعه باید دمای آن به حدود 700 تا 800 درجه برسد و اگر دمای آن پایین باشد می توان آن را معیوب تشخیص داد.

9- آخرین علامت خرابی کاتالیزور خودرو تکان دادن قطعه با دست در زمان توقف و سرد بودن خودرو است و اگر صدایی شبیه به حرکت سنگریزه در داخل آن شنیدید ممکن است نشانه ریزش شبکه داخل کاتالیست باشد.

اثرات و  تبعات حذف کاتالیست ها از روی خودروها

مبدل کاتالیزوری می تواند تا 90 درصد از گازهای سمی و آلاینده های خروجی موتور را خنثی و تصفیه کند. این قسمت هیدروکربن های حاصل از احتراق ناقص در موتور و سوختن جزئی را به دی اکسید کربن و آب تبدیل می کند. این قطعه همچنین می تواند اکسید نیتروژن را به گاز نیتروژن تبدیل کند و به طور کلی مبدل کاتالیزوری تاثیر زیادی در کاهش گازهای آلاینده خودروها دارد. بنابراین یکی از معایب حذف کاتالیست ها یا (باز کردن کاتالیست خودرو) می تواند افزایش آلایندگی خودرو و آلودگی هوا باشد.

یکی دیگر از اثرات منفی حذف کاتالیست ها از اگزوز کاهش شتاب خودرو است. زیرا کاتالیزور دارای سنسور اکسیژن است که با استفاده از ECU یا مغز هوشمند خودرو، اکسیژن مورد نیاز برای احتراق سوخت را تنظیم و کنترل می کند و با تنظیم ورودی هوا، احتراق سوخت متناسب با دور موتور است. با حذف مبدل کاتالیزوری و عدم ارتباط با سنسور، میزان هوای ورودی به محفظه احتراق از تنظیم خارج شده و متناسب با دور موتور نیست، این امر باعث احتراق ناقص می شود که باعث سایش قطعات موتور می شود. . علاوه بر افزایش آلودگی که منجر به کاهش قدرت موتور و احتمالاً کاهش شتاب خواهد شد.

حذف کاتالیست ها نیز می تواند باعث ایجاد صدای اضافی از داخل موتور شود. زیرا این مبدل با صدای خروجی از موتور تداخل دارد و به عنوان مسدود کننده صدای موتور نیز محسوب می شود.

مبدل کاتالیزوری یکی از عناصر ضروری خودرو برای کاهش آلودگی هوا است. این قطعه که نوعی تصفیه کننده گازهای خروجی موتور به حساب می آید، در صورت برداشتن، باعث افزایش جریان گازهای سمی و آلاینده می شود. این کار باعث کاهش شتاب خودرو و ایجاد صداهای غیرعادی از موتور می شود. در ضمن بنا به توصیه برخی افراد ناآگاه و غیر متخصص برخی از رانندگان این قطعه را از اگزوز خارج می کنند و در اینجا به رانندگان عزیز توصیه می شود آن را از اگزوز باز نکنند یا بفکر حذف کاتالیست ها نباشند.

اثرات و  تبعات حذف کاتالیست ها از روی خودروها چیست

اگر با خودرو بدون کاتالیزور رانندگی کنیم چه اتفاقاتی پیش خواهد آمد

رانندگی با خودرویی که فاقد کاتالیزور یا حذف کاتالیست ها شده است، مشکلات متعددی را به همراه خواهد داشت که نه تنها بر عملکرد خودرو تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه اثرات جبران‌ناپذیری بر محیط زیست و سلامت انسان‌ها دارد.

ابتدا از منظر محیط زیست، حذف کاتالیست ها باعث افزایش انتشار گازهای آلاینده می‌شود. کاتالیزور وظیفه تبدیل گازهای سمی مانند مونوکسید کربن و هیدروکربن‌های نسوخته به گازهای کمتر مضر مانند دی‌اکسید کربن و آب را بر عهده دارد. بدون کاتالیزور، این گازهای سمی مستقیماً به هوا فرستاده می‌شوند، که باعث آلودگی بیشتر هوا و افزایش خطر بیماری‌های تنفسی و قلبی برای انسان‌ها می‌شود.

از نظر فنی، حذف کاتالیزور می‌تواند به موتور خودرو آسیب برساند. سیستم‌های مدرن موتور خودروها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با وجود کاتالیزور بهترین عملکرد را داشته باشند. بدون کاتالیزور، نسبت سوخت و هوا ممکن است به درستی تنظیم نشود، که می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند احتراق ناقص، کاهش قدرت موتور و افزایش مصرف سوخت شود.

همچنین، رانندگی با حذف کاتالیست ها ممکن است با قوانین محلی و استانداردهای زیست محیطی در تضاد باشد. بسیاری از کشورها و شهرها قوانین سختگیرانه‌ای برای کنترل میزان انتشار گازهای آلاینده دارند. رانندگی بدون کاتالیزور می‌تواند باعث رد شدن خودرو در معاینه‌های فنی و حتی جریمه‌های سنگین برای صاحب خودرو شود.

در نهایت، از دست دادن گارانتی خودرو نیز ممکن است یک مشکل بزرگ باشد. بسیاری از تولیدکنندگان خودرو، تغییر یا حذف کاتالیست ها را به عنوان تخلف از شرایط گارانتی می‌دانند، که می‌تواند باعث باطل شدن گارانتی خودرو شود.با توجه به این موارد، رانندگی با خودرویی بدون کاتالیزور نه تنها به سلامت محیط زیست و عملکرد خودرو آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند تبعات قانونی و اقتصادی نیز به همراه داشته باشد.

بازیافت ضایعات کاتالیزور خودروها

شستشوی کاتالیزور کلیه خودروها با مواد نانو

 

امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *